ÁLLAMILAG ELISMERT OKJ-S SÍOKTATÓI TANFOLYAM 2017/2018 AZ ISE TÁMOGATÁSÁVAL

 

AZ IST - SKI C.U.L.T.-SKICULTURE ÁLLAMI VÉGZETTSÉGET ADÓ OKJ-S SÍOKTATÓI TANFOLYAMOT HIRDET AZ ISE TÁMOGATÁSÁVAL.

 

A tanfolyam megnevezése: Sportoktató (sí sportág) részszakképesítés (OKJ 31 813 01), szükség esetén Europass bizonyítvány-kiegészítővel.
A képzési program: Sportoktató (síelés szakág), nyilvántartásba vételi száma: E-000903/2014/A002.

Jelentkezési feltételek:

§  Az alapfokú iskolai végzettséget tanúsító okmány bemutatása;

§  Betöltött 18. életév;

§  Egészségügyi alkalmasság (egy hónapnál nem régebbi foglalkozásegészségügyi igazolás);

§  Magabiztos sítudás (haladó vagy profi a SKI C.U.L.T. osztályozása szerint) vagy sportági múlt. Természetesen nem zárjuk ki, hogy saját elhatározás alapján gyengébb sítudással jelentkezzen valaki annak reményében, hogy fejlődik a sítudása és érdekli a szakma, de a csoportok haladási üteme szempontjából erre nem tudunk tekintettel lenni;

§  a tanfolyami díj 50%-ának befizetése.

 

Jelentkezés: emailen ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ) vagy postán (Skiculture Kft., 2461 Tárnok, Kossuth L. u. 2.) a kitöltött és aláírt jelentkezési lap beküldésével. A jelentkezési szándék után felvesszük a kapcsolatot a jelentkezővel a további teendők érdekében.
 

Költségek:

§  A tanfolyam díja:

§  Első részlet 2017. október 15-ig 90.000 Ft;

§  második részlet 2017. december 2-ig 90.000 Ft.

§  Egyösszegű befizetés esetén 2017. október 15-éig 160.000 Ft.

§  A tanfolyam díja tartalmazza:

§  általános elméleti modulok;​

§  modulzáró vizsgák;

§  kiosztott tananyagok;

§  sportszakmai képzés.

§  Az állami OKJ záróvizsga díja: 45.000 Ft (A vizsga díját a tanfolyam sikeres elvégzése után, később megjelölt időpontban kell befizetni.)

§  A hatnapos havas sítábor költsége: 112.500 Ft, amely tartalmazza

§  7 nap / 6 éjszaka / 6 nap síelés

§  félpanziós ellátás

§  síbérlet.

§  Az utazás egyéni, de igény esetén megszervezzük a csoportos kiutazást.

A teljes tanfolyami díj egyösszegű befizetés esetén 205.000 Ft, amely csak a havas tábor költségét nem tartalmazza.
Kedvezmények: igazolt legalább kétéves síiskolai oktatási gyakorlat esetén a nem egyösszegű befizetés esetén is 160.000 Ft a tanfolyami díj.

A képzés ütemezése:

§  Nincs rendszeres, egész éves, heti bejárási kötelezettség.

§  Három elméleti hétvége később egyeztetett időpontban.

§  Három nap szakmai képzés műanyag sípályán.

§  Egy nap síszimulátoros és speciálisedzés-képzés.

§  Havas sítábor: 2018. január 2-8 a Sítanoda közreműködésével.

§  Szakmai gyakorlat, gyakorlati képzés síiskolákban, egyesületekben, tervezett, ellenőrzött formában.

§  OKJ-s vizsga az idény végén, várhatóan márciusban.

A képzésen oktatott modulok:

§  10322-12 Pedagógiai, pszichológiai és kommunikációs alapok

§  10323-12 Egészségügy és elsősegélynyújtás

§  10324-12 Edzéselmélet és gimnasztika

§  10325-12 Szervezés és vállalkozás alapjai

§  10326-12 Sportági alapok

Vizsgák:

§  Minden modulból modulzáró vizsgát kell tenni.
A 10326-12 Sportági alapok modulban a képzési követelmények a sportág mozgásformáinak szakszerű bemutatását is előírják, így ebben az esetben a modulzáró vizsga megkezdésének feltétele a sportág technikai elemeinek bemutatása lehet.

§  Komplex szakmai vizsga.
A vizsgára bocsátás feltétele valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele (vagykorábban megszerzett modulzáróvizsga-igazolás bemutatása).
A komplex szakmai vizsgán

§  szóbeli vizsgát kell tenni az egészségügy és az edzéselmélet témákból, 

§  gyakorlati vizsgát kell tenni a sportági mozgásforma oktatásából  

A 157/2004. (V. 18.) kormányrendelet alapján edzések, sportfoglalkozások szervezéséhez, vezetéséhez, versenyre való felkészítéséhez megfelelő képesítéssel kell rendelkezni. A sí sportág területén ilyen alapfokú képesítésnek tekinthető a sportoktató sí sportágban résszakképesítés, OKJ 31 813 01, a sportedzői képesítés részszakképesítése. Bizonyos megkötésekkel ez a képesítés más EU-s országokban is elfogadott (a képesítéshez szükség esetén Europass bizonyítvány-kiegészítő igényelhető). A képzés időtartama az OKJ előírásai alapján 400 óra, amiből 160 óra elméleti képzés során lehet elsajátítani a szakmai tudásbázist, amelyet 240 óra szakmai gyakorlati képzés egészít ki. A gyakorlati képzés síiskolákban, egyesületekben történik, ellenőrzött, igazolt formában. A Skiculture Kft. (SKI C.U.L.T.) felnőttképzési nyilvántartásba vett intézmény (felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000903/2014), és mint ilyen, sportoktatói tanfolyamot szervezhet. A tanfolyam szakmai hátterét a SKI C.U.L.T. szakértői adják, akik évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a síoktatóképzésben és a sport más területein. Az alapfokú tanfolyamot magas szinten elvégzett hallgatók egyben megkaphatják a SKI C.U.L.T. Level D szintű síoktatói képesítést is. 

 


A tanfolyam sportági képzésnek kiképző oktatói az ISE vezető oktatói!

 

 

Béki Piroska

Magyarország egyik legtapasztaltabb kiképző oktatója, testnevelő tanár. 1999 óta segít a síoktatóknak a szakmai tudásuk fejlesztésében.
4 Interski Kongresszuson képviselte hazánkat, a látványos formációkban többnyire ő síel legelöl, órapontossággal adva a ritmust a csapatnak.
Kiválóan elemzi a mozgásokat, nagyon precíz a mozgások megtanításában, pontos kritikai meglátásai vannak a mozgásszerkezettel kapcsolatban. 

 

Ozsváth Miklós

A síoktatói tanfolyam szakmai vezetője, felnőttképzési vezetője.

Testnevelő tanár, sí szakedző, 1997 óta kiképző oktató, lényegében az összes forgalomban lévő síszakkönyv és videó elkészítésében kulcsszerepe volt.
8 éven át a TF síoktatói tanfolyamának szakmai vezetője volt, majd az IST - SKI C.U.L.T. síoktatói tanfolyamának a szakmai vezetője, a mai napig.
3 Interski Kongresszuson vett részt, demonstrátorként, edzőként és csapatigazgatóként.

 

 

Grécs Attila

Kiképző oktató, testnevelő tanár. A magyar síoktató válogatott tagja, négy Interski Kongresszuson képviselte hazánkat. Megbízható, nagy munkabírású síoktató, a democsapatban a legnehezebb feladatokat is gondolkodás nélkül vállalta. A síelés számos vállfaja közel áll hozzá, szereti a pályán kívüli síelést, szabad idejében skiercross (SX) versenyeken szerepel, igen eredményesen. Markáns, vagány síelési stílusa mellett türelmes oktató, minden tudásszinten kedvelik tanítványai. Nagy gyakorlatgyűjteménnyel dolgozik, rutinját kitűnően használja fel az oktatás során.

 

Pásztory Gábor

Testnevelő tanár, kiképző oktató, két Interski Kongresszuson volt a democsapat tagja, a Skiculture Kft. egyik tulajdonosa, síiskolát üzemeltet. Szívesen foglalkozik gyerekekkel (akár óvodásokkal is). Rendkívül sokat foglalkozik a mozgásszerkezet elemzésével és a módszertan elméleti és gyakorlati összefüggéseivel. Kiképző oktatói tevékenységében előszeretettel emeli ki az elméleti és gyakorlati területek összefüggéseit. A 2011-es Interski Kongresszuson a tematikával kapcsolatos workshopot tartott, illetve részt vett a workshopok kidolgozásban is.

 

Tettamanti Gábor

Testnevelő tanár, kiképző oktató. Civilben az Amer Sports és az Atomic magyarországi képviselője. Három Interski Kongresszuson szerepelt a democsapatban, kétszer tartott workshopot, amelyek kidolgozásában is részt vett. Az ő gondolkodásában érhető tetten legmarkánsabban, hogy a síelés nem csak a fiatal korosztályok sportja. Nyugodt fellépéssel, hatékonysággal emeli ki a mozgásban fellelhető logikát, érthetővé téve a mozgások és a módszertan belső szervezőerőit. Kreatívan talál ki és értékel gyakorlatokat és módszertani elemeket és illeszti őket a meglévő rendszerekbe. Kitűnő, meggyőző előadó.

 

 

 

Elérhetőségeink:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ;

Ozsváth Miklós (szakértő - szakmai vezető): +36 30 921-0850

Halmos B. Ágnes (oktatásszervező): +36 30 9242–705

 

Feliratkozás a hírlevelünkre: hírek a SKI C.U.L.T. IST rendezvényeiről, ingyenes és egyéb tanfolyamiról, előadásairól

 

 

 

Biztosítás

ISE Hírlevél

Kapcsolataink